Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

Vaje ob drogu – Lepo oblikovane noge in zadnjica

Vse, kar nas obdaja, je lahko igrišče, telovadnica! Mogoče tega ne opazite, zato upamo, da ...

Vse, kar nas obdaja, je lahko igrišče, telovadnica! Mogoče tega ne opazite, zato upamo, da vam bomo pri temu vsaj malo v pomoč. Za vaje, ki smo jih izbrali tokrat, potrebujete le drog primerne višine. Uporabite lahko ograjo v bližnjem parku ali na stopnicah. V veliko krajih po Sloveniji so postavljene in na novo oživljene tudi stare dobre »trim steze« ali pa fitnesi na prostem, zagoto najdete tam kakšen primeren drog. Marsikje se skriva kaj uporabnega, le ozrite se naokoli.

Z izbranimi vajami boste okrepili in oblikovali predvsem mičice nog in zadnjice. Večna in zelo priljubljena tema, kajne? 😉 Dodali smo še eno vajo za hrbet, tako da bo vaša drža še lepša in pokončnejša.

Vsako vajo ponovite med petnajst-  do dvajsetkrat, naredite od dve do štiri serije in med posameznimi vajami po potrebi počivajte.

Dvig iztegnjene noge nazaj

Vzravnano stojte ob drogu, dvignite se na prste. Stojte na eni nogi na prstih, drugo iztegnjeno dvigujte nazaj. Ponovite z drugo nogo.

Dvig pokrčene noge nazaj

Vzravnano stojte ob drogu, dvignite se na prste. Stojte na eni nogi na prstih, drugo pokrčite in jo nato dvigujte nazaj. Ponovite z drugo nogo.

Širok počep pod drogom

Vzravnano stojte ob drogu, nato se spustite v počep in z eno nogo stopite daleč na drugo stran droga, spustite se nizko, sklonite glavo (bodite pozorni, da se slučajno z glavo ne zadanete v drog), težo prenesite na drugo nogo in se vzravnajte. Povezano nadaljujte.

Počep na prstih ob drogu

Vzravnano stojte ob drogu, stopala postavite širše od bokov, dvignite se na prste. Počasi in kontrolirano se spustite v globok počep, nato se vzravnajte. Povezano nadaljujte.

Vertikalni poteg ob drogu

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box