Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

Trening – Vaje na klopi – Za lepo oblikovana stegna in zadnjico

Izoblikujte si noge in zadnjico.

Ste vsestranski športnik in veste, da za res prave užitke med aktivnostjo potrebujete močne, eksplozivne noge na katere se lahko zanesete, in hkrati stabilen trup in za povrhu še dobro ravnotežje? Poleg vsega naštetega vaje res lepo oblikujejo stegna in zadnjico! Si lahko želimo še kaj več?! Brez obotavljanja, čas je za resen trening! Pri vsaki vaji naredite od 15 do 20 ponovitev, od 2 do 4 serije.

Dvig boka na eni nogi na klopi

Uležite se na klop, desno nogo pokrčite, levo iztegnite. Za približno 5 cm dvignite bok od podlage, hkrati dvignite s klopi tudi iztegnjeno nogo, nato dvignite bok in iztegnjeno nogo v zrak. Ponovite z drugo nogo.

vitalnica-trening-klop-stegna-zadnjica1
vitalnica-trening-klop-stegna-zadnjica2

Stopanje na klop in dvig iztegnjene noge

Postavite se pred klop (približno pol metra), z desno nogo stopite nanjo in se vzravnajte. Zadržite ravnotežje na desni nogi, nato iztegnjeno levo nogo dvignite v zrak. Ponovite z drugo nogo.

vitalnica-trening-klop-stegna-zadnjica3

Poskok z menjavo noge na klopi

Z desno nogo stopite na klop, se odrinite v zrak in pred pristankom v zraku zamenjate noge, tako da pristanete na klopi z levo nogo, z desno pa na tleh. Tekoče nadaljujete.

vitalnica-trening-klop-stegna-zadnjica4

Skok na klop

Postavite se pred klop, spustite se v počep in z rokami zamahnite nazaj. Skočite na klop tako, da na njej pristanete v počepu, nato se zravnajte. S klopi stopite ali skočite in ponovite. Tekoče nadaljujte.

vitalnica-trening-klop-stegna-zadnjica5

Nasvet: Kako otežiti vajo? Postopno podaljšujte razdaljo od klopi in/ali pa poiščite višjo oviro (višjo klop, zidano ograjo…).
Nasvet 2: Kako olajšati vajo? Lahko začnete samo s poskokom brez klopi, nato najdite malo višjo podlago (npr. stopnico).

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box