Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

TEK – Vaje za vse, ki radi tečete – 3. del

Poletni meseci so kot nalašč, da tečete v naravi! Svež zrak, sonce in dobra družba ...

Poletni meseci so kot nalašč, da tečete v naravi! Svež zrak, sonce in dobra družba (prijatelja ali prijateljice) so le še razlog več, da obujete superge in odtečete novim dogodivščinam naproti! Seznam pozitivnih lastnosti teka je res dolg! Nekaj razlogov, zakaj se tudi vi preprosto morate lotiti teka najdete tu.

Tokrat vas želimo spodbuditi, da stečete stran od znanih poti in odkrijete kakšno novo!

Vmes se lahko ustavite (če na primer čakate prijateljico, ki teče počasneje od vas) in naredite še vaje za noge in zadnjico!

Naredili smo izbor treh vaj, s katerimi boste okrepili stegenske, zadnjične in mečne mišice ter mimogrede izboljšali še ravnotežje.

  1. Počep in dvig na prste.
  2. Počep na eni nogi.
  3. Predklon na eni nogi.

Navodila: Vaje izvajajte v sledečem vrstnem redu, med njimi naj bo čim manj počitka. Vsako vajo ponovite od 10 do 20-krat. Ko končate vse tri vaje, je za vami »prvi krog«, sledi ena minuta počitka, nato »krog« vseh treh vaj ponovite še enkrat ali dvakrat (skupaj torej od dva do trikrat, lahko tudi večkrat).

Nasvet 1.: Svetujemo le, da se aktivnosti lotite v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah, ko najhujša vročina popusti.

Počep na eni nogi je težja različica običajnega počepa. Da vam bo lažje, lahko drugo nogo dvignete pred sebe (kot je prikazano na fotografiji) ali pa jo rahlo iztegnete nazaj (lahko se s prsti na nogi dotika tal, če imate težave z ravnotežjem). Enako število počepo naredite tudi z drugo nogo.

Predklon na eni nogi

Stopite na eno nogo, nato se počasi in zbrano spustite v predklon (trup in noga naj bosta približno vzporedna s tlemi). Vzravnajte se in ponovite. Enako število ponovitev naredite tudi z drugo nogo.

 

 

 

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box