Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

Smučanje – Zakaj tako obožujem ta zimski šport?

Kljub temu, da večino časa delam v zaprtem prostoru (Roko na srce. Kdo od nas pa ne?), ...

Kljub temu, da večino časa delam v zaprtem prostoru (Roko na srce. Kdo od nas pa ne?), kadarkoli se le da, pobegnem na svež zrak. Tudi če je zima. Tudi če je mraz. V upanju, da tudi vas prepričam, da zima in gibanje na mrazu ni noben »bav-bav«, sem naredila seznam, zakaj pravzaprav tako zelo obožujem smučanje.

Preden skočite v zrak in mi naštejete, zakaj vi ne smučate (ker so drage karte, ker so draga oblačila in oprema, ker je nevarno, ker …), vam napišem samo to, dobro znano misel. »Če želiš, boš našel pot, drugače boš našel izgovor.« Ne trdim, da je vedno enostavno, ker ni, ampak če resnično želiš, se marsikaj da (npr. izbereš cenovno dostopna, a še vedno kvalitetna oblačila, smučarsko opremo si lahko izposodiš ali kupiš rabljeno, tudi nakup smučarskih vozovnic pred sezono je zelo pametna odločitev).

Torej, smučanje in ostale zimske aktivnosti imam rada:

  1. Ker sem na svežem zraku in na soncu!
  2. Ker si razširim obzorja – kraje doživim drugače, kot če jih vidim zgolj na televiziji ali na internetu.
  1. Ker spoznam nove, zanimive ljudi in izvem kakšno lokalno posebnost.
  2. Ker se lahko umakneš v tišino in si sam s sabo, če želiš, ali pa se družiš s prijatelji.
  1. Ker s tem, ko na primer na družabnih omrežjih objavim svojo sliko iz narave, motiviram druge, ki morda še zbirajo pogum. Bodi navdih tudi ti! Povabi s sabo še prijatelje in uživajte v prijetnem preživljanju skupnih uric v naravi.

Zagotovo obstaja še veliko razlogov! Če želite, pošljite vaše poglede in razmišljanja, zakaj vi obožujete zimske aktivnosti v naravi.

Uživajte še naprej, se vidimo!

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box