Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

SMUČANJE – Kako se obleči? Sta moda in uporabnost združljivi?

Prvotni namen smučarskih oblačil je jasno znan – da vas zaščitijo pred vremenskimi ...

Prvotni namen smučarskih oblačil je jasno znan – da vas zaščitijo pred vremenskimi vplivi, medtem ko uživate na belih strminah! Poleg uporabnega namena pa se športna oblačila brez težav spogledujejo tudi z modo. Dovršeni tehnični materiali in čudovite barve nam že tako lep šport kot je smučanje preprosto naredijo samo še lepši, kajne?!

Izberite si torej smučarski komplet, ki vam bo všeč in v katerem se boste dobro počutili!

Pred nakupom smučarske jakne in hlač vam svetujemo:

  1. Kupite oblačila primerne velikosti. Pri pomerjanju upoštevajte, da morate imeti dovolj prostora še za športno perilo. Ko ste oblečeni naredite nekaj počepov in nato še nekaj krogov z rokami, da vidite, če ste v oblačilih dovolj okretni.
  2. Debelejše ni nujno toplejše. Časi, ko so bile debele puhovke edino merilo, da vam bo toplo, so najbrž minili. Tehnološko dovršeni materiali so lahki, a kljub temu topli in trpežni, zato jim lahko zaupate.
  3. Živahne, dobro vidne barve. Čisto bela smučarska oblačila so sicer lepa, elegantna, a ste za ostale smučarje na smučišču slabše vidni. Saj veste, varnost je na prvem mestu, zato tudi pri izbiri smučarskih oblačil sezite po živahnih barvah.
  4. Kapuca, žepi, ojačani deli. Pred ali po smučanju, ko ste brez čelade vas kapuca zaščiti pred mrazom in vetrom (ni pa obvezna). Več različnih žepov na primernih mestih (na rokavu za karto, na notranji strani za mobilni telefon, na strani za robčke in ostale malenkosti) vam še kako pride prav. Posebej pri hlačah bodite pozorni, da so na notranji strani spodaj ojačane.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box