Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

ROLANJE – Kaj potrebujete preden začnete z rolanjem?

Za vas smo pripravili in strnili nekaj iztočnic, s pomočjo katerih si lahko pomagate, da bo ...

Za vas smo pripravili in strnili nekaj iztočnic, s pomočjo katerih si lahko pomagate, da bo rolanje za vas in vašo družino zares v zabavo in užitek.

  1. Če imate stare rolerje, ki jih niste uporabljali nekaj let, preglejte, če so koleščki in zavora še dobro ohranjeni ali so že izrabljeni, po potrebi namažite ležaje. Če ste brez rolerjev, potem morate najprej po nakupih. J
  2. Po potrebi poskrbite za dodatno varnostno zaščito (čelada, ščitniki za kolena, komolce in zapestja). Velja za »staro in mlado«, razen, če ste »star maček« s super ravnotežjem in res veliko prerolanimi kilometri.
  3. Izberite varno, gladko asfaltno površino (prazno parkirišče, dovoz k hiši, košarkarsko igrišče med bloki …) in najprej obnovite vaše znanje rolanja (počasi in previdno). Preden se podate na daljši izlet z rolerji, ponovite zaviranje, saj boste le tako lahko sproščeno uživali.
  4. Če se na rolanje odpravite v poznih popoldanskih urah, je priporočljivo, da se oblečete v svetlejša oblačila ali oblačila z odsevniki, še posebaj, če rolate po bolj prometnih cestah.

Nasvet iz prve roke: Včasih sem veliko opravkov po Ljubljani opravila kar z rolerji. V nahrbtnik daš superge ali natikače (poleti) in ko prispeš z rolerji na cilj, se preobuješ, rolerje pospraviš v nahrbtnik in greš po opravkih. Ko zaključiš z obveznostmi, se ponovno preobuješ in »odrolaš« proti domu. Prijetno s koristnim, kajne?

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box