Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

POHODNIŠTVO – Treking nogavičke za gorske gospodične

In gorske gospodiče seveda tudi (preden kdo skoči v zrak, da delam razlike, hihi)! Spadate ...

In gorske gospodiče seveda tudi (preden kdo skoči v zrak, da delam razlike, hihi)!

Spadate v skupino tistih, ki ob omembi nogavic, ki so namenjeni hoji v hribe, samo zamahnete z roko, češ »Še ena neuporabna novost, ki je ne potrebujem!«. Ste prepričani, da je res tako? No, če greste malo višje enkrat ali dvakrat na leto, potem imate najverjetneje prav. Če pa večkrat in redno zahajate v hribe, potem veste, o čem pišem. S prevelikimi, predebelimi, starimi nogavicami, ki ste jih 20 let nazaj kupili za zadnjo odigrano igro tenisa, boste po nekaj urah hoje v hribih preklinjali samo še stare in sanjali o treking nogavicah.

In zakaj prisegam na treking (pohodne) nogavice?

  • So elastične in se popolnoma prijegajo stopalu. Ker ga lepo objamejo, se ne gubajo (manjša verjetnost, da dobite žulj) in lahko med hojo opazujete lepote narave, namesto da ves čas razmišljate »Kje vas čevelj žuli?«.
  • Deli nogavic, ki so na bolj izpostavljeni obrabi, so odebeljeni in ojačani, zato so nogavice trpežnejše od običajnih. Leva in desna nogavica sta posebaj označeni.
  • Regulacija toplote je odlična, saj nas odebeljeni deli grejejo, tanjši hladijo.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box