Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

POHODNIŠTVO – S palicami gre lažje!

Kakšne so vaše navade? Se na bližnje vzpetine in višje vzpone podate s palicami ali brez? ...

Kakšne so vaše navade? Se na bližnje vzpetine in višje vzpone podate s palicami ali brez? Priznam, pri mojih pohodniških izletih skoraj vedno uporabljam palice (razen, če jih v naglici po pomoti pozabim doma).

Prednosti uporabe pohodniških palic so:

  • Palice so iz lahkih in trpežnih materialov, tako da vam pri hoji navkreber ne predstavljajo dodatne teže. Če se vam ne zgodi kakšna neprilika, jih lahko uporabljate vrsto let.
  • Hoja s palicami vam pomaga ohranajati in loviti ravnotežje, kar nam pride prav predvsem na bolj razgibanih in nepredvidljivih delih terena.
  • Poleg nog vključite tudi mišice zgornjega dela telesa, tako boste porabili več kalorij.
  • Izberite teleskopske oz.zložljive palice, ki jih lahko zložite in pripnete za nahrbtnik, kar je posebaj uporabno na predelih, ki zahtevajo, da se oprimete vrvi, skal ali kakšnih drugih oprimkov. Ker so nastavljive po višini, jih lahko uporablja tudi več družinskih članov.
  • S palicami lažje držimo tempo. Nemalokrat se zgodi, da ljudje med hojo malo »zaspijo« in upočasnijo tempo. Če uporabljate palice, je korak običajno bolj tekoč in hiter.
  • Dodatki: Palice lahko prilagajate tudi glede na letni čas, in sicer v zimskih razmerah, jim dodate večje krpljice, da se ne pogreznejo tako globoko v sneg.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box