Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

POHODNIŠTVO – Recept za »gorski burger«

Običajno si kakšen dan prej izberem, kam jo »mahnem na izlet«. Večina priljubljenih ...

Običajno si kakšen dan prej izberem, kam jo »mahnem na izlet«. Večina priljubljenih pohodniških destinacij ima kje na poti ali pa na samem vrhu kočo, kjer se lahko okrepčate (jedi na žlico, sendviči …). Včasih pa izberem hrib, ki koče nima in takrat uživam, ko si v naprej pripravim sendvič. Ampak ker je res bogato obložen (in ker so burgerji trenutno v modi), sem ga poimenovala »gorski burger«.

Sestavine:

  • 2 kosa temnega kruha,
  • salama piščančje prsi (po želji), rezina pršuta in rezina sira,
  • na trakce nastrgan korenček,
  • na kolesca narezan paradižnik,
  • malo avokada (pretlačenega z vilicami),
  • trdo kuhano jajce (olupljeno in narezano na kolesca)

Na oba kosa kruha na tako namažem maslo in potem na prvi (spodnji) kos kruha dam avokado in trdo kuhano jajce, sledi korenček, plast piščančjih prsi, pršut in sir. Čisto na vrh dam paradižnik in pokrijem z drugim kosom kruha. Zavijem v folijo in prtiček, nato počiva do naslednjega jutra, ko gre z mano na izlet. Zjutraj skuham najljubši čaj in ga še vročega prelijem v termo flaško.

NASVET 1.: Vedno si na list napišem »Vzemi sendvič« in ga položim zraven pohodnih čevljev. Da ga slučajno ne pozabim. Ni lepšega kot zagrist v hrustljav in sočen domač sendvič, medtem ko opazuješ vso lepoto okoli sebe. In si pogreješ roke ob pitju okusnega čaja, seveda!

NASVET 2.: Če katera od sestavin ne ustreza vašemu prehrambnemu režimu, jo preprosti izpustite in7ali zamenjajte z drugo, ki vam ustreza. Uporabite svojo domišljijo in si naredite »gorski burger«, ki bo vaš najljubši.

 

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box