Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

POHODNIŠTVO – Ko se čas ustavi in misli spustimo na pašo

Čas. Hiti. Nori. Nikoli ga ni dovolj. In ko mislimo, da smo naredili že vse, se pojavijo že ...

Čas. Hiti. Nori. Nikoli ga ni dovolj. In ko mislimo, da smo naredili že vse, se pojavijo že nove stvari. Enako se dogaja z našimi mislimi. Skačejo iz ene obveznosti na drugo, redko se umirijo. Včasih se nam zgodi, da smo tako utrujeni in siti vsega, da je edina rešitev, ki jo vidimo tisti trenutek to, da se »vržemo« na kavč in smo z daljincem v roki kot kralj na svojem prestolu. In se »ustoličimo« za cel večer. Potem ugotovimo, da se do dveh, treh urah »kraljevanja« počutimo še slabše.

Trenutki, ko so naše beterije prazne, so ključni, da kljub vsemu uporu in odporu zberemo še toliko železne volje, da obujemo superge in gremo vsaj na sprehod, če imamo malce več časa pa »zagrizimo« v bližnji hrib. Še boljša rešitev so »vikend pobegi« v hribe. Običajno se prvih 10, 15 minut lenoba v nas upira in brca z vsemi štirimi (lahko da s tem poskuša že ob bujenju budilke, če ne prej pa potem, ko začnete sopihati v hrib). Misli v stilu »Kaj mi je tega treba, raje bi ležal/a doma na kavču ali pa spal do sredine dneva!« so predvsem običajne, le resno jih ne smete jemati. Pozornost usmerite na naravo, ki vas obdaja.

Povišan srčni utrip, potne kaplje na čelu, »težka« sapa … Ampak z vsakim korakom, ki ga naredite naprej, tiste misli, ki se prej nikakor niso želele ustaviti, počasi izginjajo. Svež zrak, prijetna utrujenost, občasno zabavno klepetanje s prijateli ali družinskimi člani in za piko na i – nagrada na vrhu – pogled, ki seže skoraj do neskončnosti in ti »vzame sapo«. Čas se ustavi. Tiste begajoče misli se umirijo – in ja, nekje na poti navzgor smo jih lahko spustili na pašo, kjer mirno kot kravice prežvekujejo in ne mislijo na nič (če kravice ne mislijo na nič ne vem zagotovo, prežvekujejo pa sigurno, hihi in delujejo zelo umirjeno).

Veste, o čem pišem? Če ja, potem me razumete. Če ne, predlagam, da poskusite. In potem preberete še enkrat. Zagotovo boste potem razumeli, obljubim.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box