Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

POHODNIŠTVO – Kam vas bo pot popeljala?

Povsem nepomembno je, ali v hribe zahajate že dolgo ali šele razmišljate, da bi s to res ...

Povsem nepomembno je, ali v hribe zahajate že dolgo ali šele razmišljate, da bi s to res priljubljeno aktivnostjo šele začeli. Imam predlog. Pišite! Naredite si pohodniški dnevnik!

Kupite si zvezek, v katerega beležite (in zraven prilepite fotografijo):

  • katere vrhove ste že osvojili;
  • kakšno je bilo vreme;
  • kdo se je potepal z vami;
  • se vam je zgodilo kaj posebaj lepega ali nevsakdanjega;
  • koliko časa ste potrebovali za pot navzgor, navdol …

Lahko si naredite tudi spletni dnevnik ali začnete pisati blog, ki bo morda v navdih še komu od vaši prijatelev!

Ljudje radi pozabljamo lepe trenutke. In napisani spomini nam lahko polepšajo kakšen bolj temačen dan. Ko listamo čez dnevnik, v katerem smo zabeležili izlete in dogodivščine, se spomnemo, kako lepo je bilo in dobimo motivacijo za naslednja potepanja.

Začnite beležiti tudi vaše želje in cilje.  Naj bodo visoki, a vseeno dosegljivi in realni. Na primer: Do konca oktobra bi rad/a osvojila pet vrhov (nad 1500 m). Ali pa: to poletje bi rada, da gremo z družino vsaj desetkrat hoditi v naravo (skupaj z otroci označite na zemljevidu vzpetine v bližini in potem z bucikami označite, kje ste že bili in kam še nameravate iti). Bodite ustvarjali in si izmislite svoje izzive, s karerimi boste motivirali sebe in svojo okolico!

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box