Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

KOLESARJENJE – Oblecite se letnemu času primerno!

Krajši in hladnejši dnevi niso izgovor za opuščanje aktivnosti na prostem. Kolesarjenje ...

Krajši in hladnejši dnevi niso izgovor za opuščanje aktivnosti na prostem. Kolesarjenje spada med aktivnosti, ki jih lahko počnete dolgo v jesen, le nekaj prilagajanja je potrebno.

Kaj potrebujete, da bo tudi jesensko kolesarjenje v užitek? Zagotovo kvalitetna in udobna kolesarska oblačila, ki odvajajo vlago in se hitro sušijo, hkrati pa vas ščitijo pred vetrom in mrazom.

Jesenska kolesarska garderoba:

Kakšna naj bo kolesarska majica z dolgimi rokavi in zakaj?

Kolesarska majica naj bo oprijeta, iz elastičnega materiala. Kroj kolesarske mejice je običajno prilagojen položaju na kolesu, zato so majice običajno zadaj daljše, da cel hrbet ostaja pokrit. Spredaj so majice običajno krajše in imajo zadrgo, ki sega približno do prsi ali pa preko celega trebuha (ko nam je vroče, jo odpremo, v primeru vetra in mraza pa jo zapremo do vratu).

Potrebujete tudi kolesarsko jakno z dolgimi rokavi! Najbolje takšno, ki ima snemljive rokave.

Če greste kolesarit zgodaj zjutraj, vam bo kolesarska jakna z dolgimi rokavi prišla še kako prav. Enako seveda velja, če kolesarite pozno popoldne ali proti večeru, ko se temperature že spuščajo. Idealna rešitev, zaradi katere lahko kolesarite ne glede na del dneva in temperature je kolesarska jakna, ki ima snemljive rokave. Ko je toplo, rokave s pomočjo zadrge snamete, ko vam postane hladno pa rokave brez težav hitro zapnete nazaj. Res praktična rešitev!

Kakšne naj bodo dolge kolesarske hlače in zakaj? – Vsak, ki sede na kolo vsaj za 15 ali 20 kilometrov, ve, da so hlače najpomembnejši kos kolesarjeve garderobe. Kolesarske hlače so iz elastičnega materiala in največkrat oprijete. Oblazinjen del med nogami nudi večje udobje med kolesarjenjem in preprečuje odrgnine na občutljivih predelih. V prehodnih obdobjih lahko kombinirate kolesarsko majico z dolgimi rokavi in kratke kolesarske hlače, ko postane hladneje pa le kupite dolge.

Potrebujete nahrbtnik? Na krajše izlete se seveda lahko opravite brez nahrbtnika, še posebej, če imate na okvirju kolesa pritrjene nosilce za bidone z vodo. Pri daljših izletih, še posebej, če so z vami otroci, je nahrbtnik nujen. Vanj lahko shranite dodatna oblačila, prigrizke, rezervno zračnico, majhno ročno tlačilko, set za krpanje, dežno pelerino, vetrovko.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box