Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

KOLESARJENJE – Letošnja jesen bo kolesarsko obarvana!

Počasi se bomo poslovili od poletja, lenobnega poležavanja na plaži in dolgih, toplih ...

Počasi se bomo poslovili od poletja, lenobnega poležavanja na plaži in dolgih, toplih večerov. Ampak vsak letni čas ima lepe plati! Prehod iz poletja v jesen je preprosto čudovit za pustolovščine na prostem. Dnevi so sicer krajši, a običajno dovolj lepi, da se skorajda moramo odpravit na svež zrak. Naj kolesarjenje spada med tiste aktivnosti, s katerimi si boste lepšali letošnje prihajajoče jesenske dni!

Vse se spreminja in to velja tudi pri kolesih in kolesarjenju. Saj se spomnite časov, ko je bilo kolo – le kolo. Takšno, s katerim smo se vozili pravzaprav vsepovsod, po vasi, v mestu, po cesti, po gozdu … Danes pa se kolesarjenje deli na več podzvrsti, kar marsikomu povzroča prvo malo zmedo. Kakšen način kolesarjenja vam je blizu, je vaša odločitev, mi pa vas želimo spodbuditi k gibanju ne glede na letni čas. Konec koncev štele le to, da ste v naravi, ne glede na to, katere »pasme« kolesar ali kolesarka ste.

Kaj dela kolesarjenje tako lepo in zanimivo?

  • Odkrivanje novih krajev, saj se s kolesom premikamo hitreje kot peš.
  • Druženje s prijatelji, družino. Najprej skupaj načrtujte, nato uživajte.
  • Povezanost z naravo. Svež zrak poskrbi za nove ideje, zmanjša vsakodnevni stres.
  • Skrb za zdrav srčno-žilni sistem in vzdrževanje primerne teže.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box