Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

Kampiranje – »Mala mal`ca« – Sadna nabodalca (za male in velike otroke)

Sadna nabodalca (za male in velike otroke)

Poletje! Končno, kajne? Poletna vročica nas malo da ne prisili, da se oblečemo v lahkotnejša oblačila, obujemo zračno obutev (ali pa hodimo bosi, ko je to možno) – in tudi misli postanejo lahkotnejše! Tudi kuhinja in izbor živil se vsaj delno spreminjajo z letnimi časi in sledijo sezonski ponudbi. In če ne zdaj, sredi poletja, kdaj boste uživali v ustvarjanju pisanih sadnih nabodalc?! Priprava zdravih in enostavnih obrokov je lahko še kako zabavna in sproščujoča! Preverjeno!

Za zdrava sadna nabodala potrebujete:

  • Polovico melone (ali lubenice), ki jo prerežete na pol in eno polovičko postavite na krožnik (služila bo kot »stojalo«, kamor boste zapičili sadna nabodalca, kasneje jo seveda pojeste).
  • Sezonsko sadje po želji na primer: grozdje, borovnice, koščke melone ali lubenice, krhlje jabolk, hrušk … Za ustvarjanje naših nabodalc smo uporabili belo grozdje, ameriške borovnice in maline.
  • Lesena ali plastična nabodalca.

Sadje najprej operite, po potrebi olupite, razkoščičite in narežite na koščke, nato ga  razporedite v posodice,  pripravite nabodalca in povabite otroke ali prijatelje k ustvarjanju pisanih umetnin, ki je potem z užitkom pozobate. No, če večine sadja ne izgine neznanokam (v naše želodčke, seveda) že med samo pripravo.

Nasvet: Sadna nabodalca so super in praktična rešitev predvsem za tiste v kampu ali na dopustu, saj se tako lahko izognete kuhanju, ne potrebujete veliko prostora in ogromno posode.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box