Vse objave avtorja

Hana Verdev

Hana Verdev je certificirana trenerka fitnesa, učiteljica smučanja, nordijske hoje, teka ter inštruktorica pilatesa in je zaljubljena v gibanje.

Joga – Ujemite ravnotežje, 2. del

Vsaj enkrat na teden si vzemite čas zase (še bolje vsak dan) in se odpravite v naravo. Če ...

Vsaj enkrat na teden si vzemite čas zase (še bolje vsak dan) in se odpravite v naravo. Če živite v mestu, lahko obiščete bližnji park ali se s kolesom zapeljite na bližnjo gozdno jaso. Tisti, ki živite na podeželju pa se lahko zatečete kar na travnik za vašo hišo. Včasih je dovolj že to, da se v miru usedete pod bližnje drevo, prisluhnete petju ptic, čričkom, šumu morja in vetra (če ste na morju v teh poletnih dneh) in le globoko dihate.

Vse več strokovnjakov se strinja, da nas gibanje v naravi pomirja, izboljša spomin, navdihuje z optimizmom, vzpostavi notranje ravnovesje… In skupaj z notranjim ravnovesjem lažje vzpostavimo tudi »zunanjega«. Ena izmed metod, kako doseči ravnotežje (v življenju) je lahko tudi joga, ki je na srečo zadnje čase precej popularna tudi v našem okolju. Predlagamo vam, da v vašem ali bližnjem kraju obiščete tečaj joge, kjer se boste naučili osnov in pravilnega izvajanja asan. Potem lahko vadite tudi doma in v naravi.

Prikazano vajo zadržite vsaj 15 sekund, če zmorete lahko tudi 1 minuto ali več, ne pozabite jo narediti naredite na obe nogi.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box