Da se babice ne bodo jezile

Končno lepši dnevi! Pomlad je kot nalašč za sedenje na klopi in opazovanje narave, ki se ...

Končno lepši dnevi! Pomlad je kot nalašč za sedenje na klopi in opazovanje narave, ki se prebuja. Ali pa za telovadbo, kajne?

Na srečo v veliko krajih po Sloveniji najdeš prenovljene ali na novo postavljene trim steze ali otoke, kjer lahko narediš vaje za celo telo. Tam lahko vadiš na postajah, kjer so naloge vnaprej določene in jih prilagodiš svojim trenutnim zmožnostim. Če česa podobnega nimaš v bližini, nič hudega. Zate sem pripravila vaje, ki jih lahko narediš kar med tekom ali sprehodom. Le primerno klop poišči.

Zakaj je vadba v naravi najboljša izbira?

  1. Ker si na svežem zraku.
  2. Ker si lahko kreativen in si izmisliš svoje, nove vaje.
  3. Ker lahko vsakič hodiš ali tečeš po drugih poteh.
  4. Ker lahko raziskuješ svojo okolico.
  5. Ker je dostopna vsem.
  6. Ker je primerna za vse starosti.

Na klopi lahko narediš veliko različnih vaj. Ena izmed zelo priljubljenih je na primer stopanje na klop. Vaja je sicer super, ampak v naravi nisi sam. Kasneje se bo nekdo usedel na isto klop, zato je lepo, da si obziren in nanjo ne stopaš z umazano, blatno športno obutvijo. Prav zaradi tega sem pripravila devet odličnih vaj, s katerimi ne boš umazal klopi. Tako se babice (in seveda vsi drugi) ne bodo jezili nate.

Vajam sledi v prikazanem vrstnem redu. Pri vsaki naredi od deset do dvajset ponovitev. Glede na to, koliko zmoreš, lahko narediš od dve do štiri serije, vmes pa minuto do dve počivaš.

Skleca in poskok

Skleki

Odmik noge

Spust in dvig nog

Počep in poskok

Predklon na eni nogi

Polkrožni dvig noge in izpadni korak

Izteg trupa

Dvig trupa na stran

 

Dovolj besed! Obuj tekaške superge, obleci športna oblačila, steci v bližnji park ali gozd in preizkusi prikazane vaje. Izberi tiste, ki jih ta trenutek zmoreš narediti čim bolj pravilno, preostale prihrani za kasneje. Pa še klopi ne boš umazal, tako da bo čista za vse druge, ki radi posedijo na njej in uživajo v lepem razgledu.

Če so ti naše vaje všeč, jih pošlji prijateljem in jih povabi v našo družbo. In povej jim za našo brezplačno e-knjigo, ki si jo lahko prenesejo na www.vitalnica.si.

Vitalen pozdrav,

vaša Hana.

Oceni ta članek

Dodaj komentar

Sorodni prispevki

Info box