Zvezdice iz ljubljanske slaščičarne Zvezda

Sestavine za 4 osebe

  • 325 g masla
  • 3 g limonove lupinice
  • 135 g kristalnega sladkorja
  • 20 g vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 500 g moke tipa 500

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: surovo maslo

Večerna zarja se je v jasnem decembrskem večeru obarvala ognjeno rdeče; bilo je, kot da bi pred leti pri stari mami pogledal skozi odprta vratca starega štedilnika na drva, ko je ogenj lizal bukova polena, ki so kar puhtela od vročine. Tako pač je: Miklavž piškote peče, smo rekli.

Z Lidlove police sva z Deanom vzela zavitek surovega masla in ga odnesla Alenki Herman, šefici slaščičarske delavnice ljubljanske Zvezde, ki ima zdaj že štiri lokale v Ljubljani in za povrh še petega v Piranu. Alenka se je odločila, da bo maslo uporabila za peko zvezdic, decembra verjetno najbolj priljubljenega Zvezdinega krhkega peciva.

Priprava zvezdic iz krhkega testa

Maslo penasto vmešamo in mu postopoma dodajamo obe vrsti sladkorja ter limonovo lupinico. Potem vmešamo še jajce. Na koncu počasi vmešamo še presejano moko, da dobimo gladko in voljno testo. Testo razvaljamo in z modelčkom naredimo piškotke v obliki zvezdic, ki jih v pečici pečemo na 160 stopinjah približno 15 minut – da postanejo zlatorumene.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box