Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Župca na potepu

Sestavine za 2 osebi

  • 2 korenčka,
  • 1 šalotka,
  • 1 strok česna,
  • 1-2 krompirja,
  • 1 lonček zamrznjene zelenjave (ali sveže),
  • 1 lonček ribanca,
  • sol & poper,
  • olivno olje in
  • 1,5 liter vode (ali še boljše, jušne osnove).

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Preveri enostaven recept, ki je kot nalašč za vse kolesarske, pohodne ali druge potepe v naravo. 🚴‍♀️ Naša Urška nam je dokazala, da se lahko na cilju namesto s kupljenimi prigrizki okrepčaš kar z doma pripravljeno juhico! 🤩😋 V komentarju označi osebo, ki se kmalu odpravlja na izlet in ji bo topel obrok na poti prišel še kako prav.👇

👩‍🍳 Priprava:
Na olivnem popraži na drobno narezano šalotko in korenje. Nato dodaj česen in pražimo, dokler česen ne zadiši. Zalij z vodo ali še boljše z jušno osnovo, dodaj na drobno narezan krompir, zamrznjeno zelenjavo, ribanec in juho začini. Kuhaj, dokler se ribanec ne skuha oz. juha ne zgosti. Če želiš več zelenjave, je lahko dodaš več. Če želiš več ribanca, ga dodaj več. Namesto zamrznjene zelenjave lahko uporabiš drugo svežo zelenjavo. Če dodaš jušno osnovo pazi z dodajanjem soli, ker je juha že soljena. Vročo juho nalij v termovko in se odpravi na potep. 😉

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box