Zidana potica

Sestavine za 4 osebe

  • 1 stara žemljica
  • 60 ml mleka
  • 1 jajce
  • ¼ žličke cimeta
  • 50 g sladkorja
  • 150 g pasirane skute
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 50 g kisle smetane
  • lupinica ¼ limone
  • 20 g rozin
  • maslo

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Žemljico prerežite počez na dve debelejši rezini in s kozarcem za žganje iz vsake rezine izrežite dva kroga sredice kruha.
  2. Mleko, jajce, sladkor in cimet dobro premešajte in v zmesi na hitro namočite krogce kruha.
  3. Na dveh žlicah masla jih popecite na obeh straneh, da so zlato zapečeni.
  4. Odstranite in ohladite.
  5. Za kremo najprej namočite rozine v malo vroče vode.
  6. Skupaj zmešajte skuto, sladkor v prahu in kislo smetano, tako da ni nobenih grudic.
  7. Dodajte limonino lupinico in odcejene rozine ter nabrizgajte na krogce kruha.

Recepti: TIN HADŽIĆ ŽORŽ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto – prazniki 2015

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box