Zelenjavni ražnjiči z avokadovo pomako

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za ražnjiče:

  • 2 manjši zeleni bučki
  • 5 gobic
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 pest češnjevcev
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke popra
  • ½ žličke mlete paprike
  • 4 žlice olja
  • ½ žliče sesekljanega svežega (ali suhega) rožmarina

Sestavine za pomako:

  • 1 avokado
  • 1 šopek peteršilja
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke česna v prahu
  • ¼ žličke popra
  • sok 1 limete (ali limone)
  • 1 žlica grškega jogurta (neobvezno)
  • voda po potrebi

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za ražnjiče:

Sestavine za pomako:

Priprava

Vso zelenjavo nareži na enako velike kose. Vse stresi v skledo, posoli, popopraj, dodaj česen v prahu in mleko papriko ter olje in dobro premešaj kar s čistimi rokami. Pusti 15 minut marinirati. Vse sestavine za pomako dobro zmiskaj – dodaj toliko vode, da dobiš gostoto pomake, ki ti ustreza. Zelenjavo razporedi na ražnjiče, nato pa jih popeci. Vmes jih premaži s tekočino, ki jo zelenjava spusti ob mariniranju. Ražnjiče postrezi še tople z avokadovo pomako!

NASVET
Da se palčke za ražnjiče ne bodo zažgale, jih za pol ure v celoti namoči v mrzli vodi.
Zelenjavo lahko mariniraš tudi dlje, a ne več kot en dan.
V primeru, da pripraviš preveč zelenjave, pripravi domači ratatuille.
Če želiš popolnoma veganski obrok, iz pomake izpusti grški jogurt ter dodaj le malo več vode.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box