Zelenjavni krožnik

Sestavine za 4 osebe

Gobov šašlik

  • 500 g rjavih šampinjonov
  • 8 šalotk (podobne velikosti)
  • 300 g sejtana

Marinada:

  • sojina omaka
  • svež čili
  • limeta
  • sezam

Pesto:

  • olivno olje
  • pinjole
  • šopek peteršilja
  • poper

Cezarjeva solata iz žara

  • 3 baby lettuce
  • vejico češnjevca
  • česen
  • 1 dcl kozjega jogurta
  • sol, poper
  • limona
  • 100 g sira pecorino

Sestavine za 4 osebe

Gobov šašlik

Marinada:

Pesto:

Cezarjeva solata iz žara

Priprava

Pesto:

Iz sojine omake, olivnega olja, čilija, limete in sezama naredimo marinado. Gobe, sejtan ter šalotko prelijemo z marinado in pustimo 5 min marinirati.
Gobe, sejtan in šalotko izmenično nataknemo na inox nabodalo in jih popečemo na srednje do močnem ognju.
Iz pinjol, ki smo jih predhodno popražili, olivnega olja in peteršilja naredimo pesto in ga prelijemo čez ražnjiče.

Cezarjeva solata iz žara:

Solato prerežemo, naoljimo z olivnim oljem in jo na zelo močnem ognju popečemo, da dobi lepe črne črte. Popečemo tudi paradižnik.
Iz kozjega jogurta, soka limone, česna, soli in popra naredimo dresing, ki ga prelijemo po pečeni solati. Na koncu dodamo rezine pecorina.
Ponudimo s toplo lepinjo iz LIDLA.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box