Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Zelenjavna juha

Sestavine za 4 osebe

  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • 2 večja krompirja
  • 1 bučka
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • druge začimbe po okusu
  • oljčno olje
  • 1 l vode
  • kisla smetana

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Najprej sesekljaj čebulo in nareži preostalo zelenjavo.
V loncu segrej malo oljčnega olja in na njem prepraži čebulo, da porumeni.
Nato dodaj preostalo zelenjavo in nenehno mešaj, da se na olju ne zažge.
Previdno dolij vodo in na majhnem ognju kuhaj še približno 20 minut.
Dodaj sol in poper, če želiš, pa še kakšno začimbo po okusu (svež peteršilj in česen v prahu).
Ko je juha kuhana, jo prelij v električni mešalnik in mešaj toliko časa, dokler ne dobiš gladke goste mase.
Juho postrezi v globokem krožniku. Dekoriraj jo z vejico peteršilja, vanjo pa dodaj še žlico kisle smetane.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box