Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Zelenjavna enolončnica s fižolom, porom in klobaso

Sestavine za 4 osebe

  • 2 dolgi pečenici
  • 1 por, narezan na večje kose
  • 4 korenčki, narezani na večje kose, dodatno dva korenčka, sesekljana na manjše koščke za enolončnico
  • sveži timijan
  • 1 žlička sveže sesekljanega peteršilja
  • lovor
  • 100 g pancete
  • sol, poper
  • oljčno olje
  • 400 g fižola
  • 2 čebuli
  • česen
  • jušna osnova

Sestavine za 4 osebe

Priprava

V vročo ponev vlijemo oljčno olje in v njem spečemo pečenici, ki ju pri tem pazljivo obračamo, da se ne bi zažgali ali presušili.

V drugi posodi na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano panceto in česen, predhodno skuhan fižol in korenje ter vse skupaj prelijemo z nekaj jušne osnove. Dodamo na koleščke narezani klobasi, por, začimbe in kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, ter pri tem občasno dodajamo jušno osnovo.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box