Zelenjava in zrezek v voku

Sestavine za 4 osebe

  • 50 g jasminovega riža
  • jodirana sol
  • 2 svinjska zrezka (vsak pribl. 60 g)
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 majhen kos korenine ingverja (pribl. 10 g)
  • 2 majhna korena (vsak pribl. 60 g)
  • 1 majhna bučka (125 g)
  • 50 g kalčkov mungo fižola
  • 1 žlica sončničnega olja Vita d’Or
  • 1 žlica sojine omake
  • 3 žlice delikatesne juhe Kania

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Riž vsujte v vrelo soljeno vodo in skuhajte po navodilih na embalaži. Zrezke operite, jih osušite z brisačo in narežite na pribl. 1 cm debele rezine. Čebulo, česen in ingver olupite ter sesekljajte. Korena olupite, bučko očistite in oboje narežite na tanke rezine. Kalčke operite in pustite, da se posušijo.

Rezine zrezkov med mešanjem 3–4 minute popražite na vseh straneh na vročem olju v voku ali široki ponvi, nato jih vzemite iz voka oz. ponve. Čebulo, česen in ingver 1–2 minuti pražite na olju, ki je ostalo od zrezkov. Dodajte rezine korenov in bučke ter med mešanjem pražite 1–2 minuti. Začinite s sojino omako, dodajte juho in zavrite, kuhajte 3–4 minute. Dodajte kalčke ter meso in segrejte. Servirajte z rižem.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box