Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

XXL čevapčiči s krompirjevimi nabodali s slanino in z lahko pomladno solato

Sestavine za 6 oseb

XXL čevapčiči

  • 960 g čevapčičev

Krompirjeva nabodala s slanino

  • 500 g mladega krompirja
  • 200 g prekajene slanine
  • vejica svežih zelišč
  • solni cvet
  • sveže mlet poper
  • oljčno olje

Pomladna solata

  • 250 g mešane pomladne solatne zelenjave po želji (mlada špinača, berivka, rukola...)
  • 2 jajci
  • 1 kuhana rdeča pesa
  • 2 marelici, 250 g razkoščičenih češenj ali 1 manjša pomaranča
  • 300 g mehkega sira XXL (v slanici)
  • limonin sok
  • oljčno olje
  • solni cvet
  • travniške cvetlice

Sestavine za 6 oseb

XXL čevapčiči

Krompirjeva nabodala s slanino

Pomladna solata

Priprava

XXL čevapčiči

Čevapčiče, segrete na sobno temperaturo, spečemo na žaru nad ogljem, ki je segreto do te mere, da dobi sivkasto prevleko. Pečemo jih približno 7 minut, med peko pa jih nekajkrat obrnemo (ko se iz mesa pocedi maščoba). Pri obračanju pa pazimo, da jih ne prebodemo, saj lahko v tem primeru izteče dragoceni mesni sok.

Krompirjeva nabodala s slanino

Zelišča operemo, osušimo in prihranimo za dekoracijo. Krompir po potrebi oščetkamo in temeljito operemo. Kuhamo v vodi 15 do 20 minut. Odcedimo in ohlajenega narežemo na kolobarčke, slanino pa narežemo na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo. Na lesena nabodala izmenično nabadamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Pokapamo z oljem in spečemo na žaru (nad ogljem). Med pečenjem jih nekajkrat previdno obrnemo, da se enakomerno zapečejo.

Pomladna solata

Zeleno solato operemo, osušimo in grobo natrgamo. Peso operemo, očistimo, skuhamo in narežemo na kocke. Jajca trdo skuhamo, ohladimo v mrzli vodi, olupimo in narežemo na četrtine. Marelici prepolovimo in narežemo na tanke rezine. (Češnje razkoščičimo. Pomarančo narežemo na tanke rezine.) Mehki sir odcedimo in nadrobimo. Vse sestavine prestavimo v večjo skledo. Solato začinimo z limoninim sokom in oljčnim oljem ter s solnim cvetom. Potresemo s svežimi travniškimi cvetlicami.

Serviranje

Pečena krompirjeva nabodala in čevapčiče serviramo na krožnike, dekoriramo s svežimi zelišči in ponudimo skupaj z veliko skledo solate.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box