Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Vojvodinjin krompir

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g krompirja
  • 100 g masla
  • 3 rumenjake
  • 0,5 smetane za kuhanje
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • sol
  • drobnjak za posip

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Krompir skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in v še vročega vmešamo rumenjake, smetano, maslo in muškatni orešček.

Dobro pretlačimo, potisnemo skozi cedilo, da se znebimo grudic, nadevamo v dresirno vrečko, oblikujemo rožice in vojvodinjin krompir pečemo v pečici na 220 stopinj, približno 10-15 minut.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box