Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Velikonočna šunka v testu

Sestavine za 4 osebe

  • 1 prekajena šunka (približno 1 kg)
  • 400 g moke
  • 3 dcl mlečne vode (mleko+voda)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 1/2 zavitka svežega kvasa
  • 1 jajce

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Šunko dobro operemo pod toplo tekočo vodo. Kuhamo jo eno uro. Šunko pustimo v vodi, kjer se je kuhala, da se ohladi. Vodo, v kateri se je kuhala šunka shranimo za mlečno juho.

Moko presejemo, naredimo jamico, vanjo vlijemo toplo mleko, ki smo ga razredčili z vodo, nadrobimo kvas, dodamo sladkor in počakamo 10 minut, da se naredi kvasec. Ob strani damo v moko sol.
Zgnetemo testo, ki ga pokritega pustimo vzhajati, dokler se mu volumen ne podvoji. Testo nato nežno razvaljamo in z njim oblečemo kuhano in ohlajeno šunko. Po vrhu premažemo z raztepenim jajcem. Testo na večih mestih prepikamo.

Pečemo približno 1 uro v že ogreti pečici na 170 stopinj.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box