Vegi polpeti z grškim johurtom in feto iz gostilne Greeko v Ljubljani

Sestavine za 4 osebe

  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 krompirja
  • 2 korena
  • 2 manjši čebuli
  • ščepec popra
  • ščepec soli
  • 3 jajca
  • drobtine
  • oljčno olje
  • 10 dag grškega sira feta
  • 10 dag grškega jogurta

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Lidlovi skrivni sestavini: grški jogurt in feta

S pustom so se poslovile mesne jedi in krofi, nekateri so še zdaj mastni okrog ust. Na vrsti so postni tedni, ki se bodo končali z veliko nočjo. V Lidlu kajpak pri izbiri ni težav za tiste, ki se držijo zapovedanega posta. Grški teden je kot ustvarjen za kaj lahkega, mediteransko zdravega. Torej sva izbrala jogurt in sir feta.

In kaj Grki pripravijo iz teh dveh sestavin? V Ljubljani je na Trubarjevi pred nekaj meseci odprla vrata tudi grška restavracija. Greeko ima svojo sestro že dlje časa tudi v Beljaku v Avstriji. Solastnik Miltiadis Foulas in vodja restavracije Matevž Primc sta šla na posvet v kuhinjo, kjer se za štedilnikom vrtijo grški mojstri kuhalnic. Na mizo sta prinesla zelenjavni polpet, ki mu dodatno aromo dajeta prav grški jogurt in feta!

Priprava:

Vso zelenjavo naribamo in odcedimo odvečno tekočino. Dodamo preostale sestavine, jih dobro premešamo in oblikujemo štiri polpete. Cvremo jih 7 do 10 minut v vročem oljčnem olju, kajpak grškem. Na krožniku zelenjavnemu polpetu dodamo še koščke sira feta, ki ga za boljši okus lahko potresemo z origanom, in grški jogurt.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box