Vege mix iz ljubljanske restavracije Namaste

Sestavine za 2 osebi

  • ghee
  • 50 g paprike
  • 50 g čebule
  • 50 g paradižnika
  • 50 g stročjega fižola
  • 50 g graha
  • 50 g korena
  • 50 g cvetače
  • 50 g brokolija
  • 50 g mladega sira
  • 1 strok česna
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žlička začimb (sol, čilijev prah, kurkuma, koriander, kari, kumina, česen)

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: ghee

Ghee je prečiščeno maslo, ki mu nekateri vzneseno pravijo kar kulinarično zlato. Ghee je bil hkrati tudi naša tokratna skrivna Lidlova sestavina. Njegova domovina je v indijski kuhinji, zasledimo pa ga tudi v tradicionalni medicini in religioznih ritualih.

Kako bodo uporabili ghee, sva se odpravila na obrežje Ljubljanice, k Vesni Nishi Dolinar, ki ima že dobrih 10 let indijsko restavracijo Namaste, v kateri prevladujejo jedi, tipične za severnoindijske pokrajine. Vesna Nisha je z indijskima kuharjema prinesla okušat ghee v vegetarijanskem krožniku s preprostim imenom – vege mix.

Postopek:

Na ghee v voku damo kumino in česen ter ju prepražimo, da zadišita. Potem dodamo ostale sestavine, razen smetane in začimb, ter vse skupaj hitro prepražimo. Posebej pripravimo omako iz paradižnika, čebule in jogurta, jo zmiksamo in dodamo popraženi zelenjavi. Proti koncu damo čajno žličko začimb in pustimo na zmernem ognju še par minut, pred serviranjem pa v voku dodamo še smetano.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box