Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Veganski makarončki v “sirovi” omaki z dišavnim posipom

Sestavine za 2 osebi

  • 2 žlici (veganskega) masla
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 250 g cvetače
  • 0,75 l zelenjavne osnove
  • 90 g indijskih oreščkov
  • 1/4 žličke gorčice
  • 1/4 žličke kurkume
  • sol in poper
  • 1 žlička sojine omake
  • 200 g makarončkov
  • 4 žlice drobtin
  • 2 vejici svežega sesekljanega peteršilja

Sestavine za 2 osebi

Priprava

V ponvici na maslu zmehčaj šalotko, potem pa dodaj česen, da zadiši. V kozico stresi na cvetke narezano cvetačo in zalij z jušno osnovo. Kuhaj, da se zmehča.
V mikser daj namočene (a odcejene in splaknjene) indijske oreščke, mešanico šalotke in česna, skuhano (in odcejeno, a vodo prihrani!) cvetačo, gorčico, kurkumo in malo soli in popra. Zmiksaj, da dobiš kremasto omako – v mikser postopoma dodajaj tekočino, v kateri se je kuhala cvetača. Za kremasto in dovolj tekočo omako bo potrebnih približno 2 dcl tekočine.
Posebej skuhaj makaronče. Na ponvici na maslu popraži drobtine, sesekljan petešilj in malo popra. Makarončke umešaj v omako, potresi z drobtinami, serviraj in postrezi.

Sit Fit nasveti: Indijske oreščke namakaj čez noč ali pa vsaj 4 ure pred uporabo. Uporabiš lahko tudi mleto gorčico. Okus po siru da predvsem gorčica in sojina omaka, zato ju ne izpusti, če želiš okus po siru. Kurkuma omako obarva, dobra pa je tudi zaradi zdravilnih učinkov. Jed je dobra tudi brez dišavnega posipa, a je z njim seveda boljša. Jed lahko kasneje tudi pogreješ, ampak potem izgubi svojo sočnost (okus pa nikakor ne).

#SitFitPonedeljek #BrezmesniPonedeljki

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box