Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Valentina

Sestavine za 2 osebi

  • 1-2 košarici jagod,
  • 0,5 l mleka,
  • 0,3 l smetane za stepanje,
  • limona,
  • 2 žlici sladkorja v prahu,
  • 3-4 žlice sladkorja,
  • 1 zavitek vanilijevega pudinga,
  • 1 vanilijeva palčka in
  • 1 listnato testo.

Sestavine za 2 osebi

Priprava

😋 So dnevi, ko nam misli kar preskakujejo kosilo in si iz dna srca želimo le nekaj pregrešno dobrega! 😍 Urška z bloga 220 stopinj poševno danes pripravlja sladico po imenu Valentina, ki te bo prav tako očarala praznik zaljubljencev. ❤️ S komentarjem se poteguješ za super nagradico! 🙌

▪ Nagrada: vrednostna kartica v višini 20 EUR. 🎁
▪ Splošni pogoji natečaja 👉 http://bit.ly/2UaZuCW
▪ Sodeluješ lahko do: 3. 2. 2020 do 23.59. ⏰

👩‍🍳 Priprava:
V pol dcl mleka dobro zmešamo vsebino zavitka za vanilijev puding in sladkor.
Preostalo mleko zavremo in nato v njem zakuhamo puding. Puding pokrijemo s plastično folijo, da
se ne naredi skorjica in dobro ohladimo.
Listnato testo razrežemo na srčke ali trakove in ga pečemo 10-15 minut na 200 stopinj. Ohladimo.
Jagode narežemo na kocke, dodamo 1 žlico sladkorja v prahu, 1/2 semen iz vanilijeve palčke,
limonino lupino, sok 1/2 limone, premešamo in pustimo v hladilniku, da se macerira.
Sladki smetani dodamo sladkor v prahu, 1/2 semen iz vanilijeve palčke, 1 žlico sladkorja v prahu in
vse skupaj dobro stepemo.
1/2 stepene smetane vmešamo v ohlajen vanilijev puding.
V vsak kozarec damo 1-2 žlici maceriranih jagod, vanilijevo kremo, stepeno smetano in še malo
jagod po vrhu.


#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno #NagradniNatečaj

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box