Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

V pečici pečen riž z zelenjavo in pestom

Sestavine za 4 osebe

  • 1 žlica olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 žlica zelenega pesta
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 400 g paradižnikovih pelatov
  • 3,5 dcl vode
  • 1 majhna konzerva kuhane koruze
  • 1 majhna konzerva kuhanega graha
  • 1 konzerva kuhanega rdečega fižola
  • 150 g riža
  • 100 g sira
  • peteršilj
  • avokado
  • limeta ali limona

Sestavine za 4 osebe

Priprava

PRIPRAVA
Na olju prepraži sesekljano čebulo, česen in nakockano papriko. Dodaj pesto, mleto papriko in jušno kocko, nato pa zalij s pelati in vodo. Dodaj še koruzo, grah in fižol ter riž, dobro premešaj in zavri. Mešanico prelij v ognjevarno posodo, jo neprodušno pokrij s folijo ali papirjem za peko in peci 40 minut v pečici, ogreti na 180°C. Ognjevarno posodo previdno vzemi iz pečice, potresi s sirom in peci nepokrito še 5 minut, oziroma dokler se sir ne stopi in zapeče. Jed serviraj, okrasi s peteršiljem, dodaj rezine avokada, pokapaj z limetinim sokom in postrezi.

NASVET
V jed daj katerokoli zelenjavo, pazi le, da je, če je trda, kuhana ali pa jo popeci skupaj s čebulo, da se zmehča.
Namesto pelatov lahko uporabiš svež paradižnik.
Uporabi sir, ki se lepo topi, edam, gruyere, celo parmezan ali mocarelo.
Lahko uporabiš zelen ali rdeč pesto, če ga pa nimaš, pa v jed pred peko umešaj malo parmezana in sesekljanih svežih začimbnic.
Jed pred postrežbo pokapaj z limetinim ali limoninim sokom, da jed prijetno osveži.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box