Tunov tartar z omako guacamole iz ljubljanske restavracije Separe

Sestavine za 4 osebe

Guacamole

  • 2 zrela avokada
  • 1 paradižnik
  • 1 rdeča čebula
  • oljčno olje
  • limonov sok
  • sol
  • poper

Tunov tartar

  • 25 dag svežega tunovega fileja
  • oljčno olje
  • limonov sok
  • sol
  • poper
  • wasabi (japonski hren)

Sestavine za 4 osebe

Guacamole

Tunov tartar

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: avokado

Preprosto sveže v Lidlu vedno znova ponuja bogat nabor izdelkov; tokrat sva za Lidlovo skrivno sestavino izbrala avokado. Ko človek vzame v roke ta sadež, takoj pomisli tudi na klasično mehiško omako guacamole, v kateri je avokado v glavni vlogi. To omako so jedli že Azteki, danes pa je najbolj pogosta v kombinaciji s tortiljami. Z avokadom v roki smo jo mahnili proti Murglam, na Koprsko cesto, kjer domuje restavracija Separe. Le kaj bodo pripravili z avokadom? Kuhar Marko Vasić si ni nadel plašnic, pač pa je zajadral po svoje. Ker je Separe močno usmerjen v ribje jedi, ni bilo posebno presenečenje, ko je iz kuhinje prinesel tunov tartar z omako guacamole.

Priprava za guacamole:

Avokado prerežemo in mu odstranimo seme. Pretlačimo ga kar z vilicami ter mu dodamo ostale sestavine: paradižnik narežemo na drobno in mu odstranimo semena, prav tako na drobno narežemo čebulo, dodamo sok približno pol limone ter solimo in popramo po okusu.

Priprava za tunov tartar:

Svežega tuna precej grobo nastrgamo in mu odstranimo morebitna vlakna. Dodamo ostale sestavine, razen wasabija, in jih zmešamo v ne preveč fino pasto. Na krožniku serviramo tunov tartar, ob rob stisnemo wasabi, iz guacamola pa naredimo žličnik, ki ga postavimo na tunov tartar. Za okras in za premagovanje spomladanske utrujenosti lahko dodamo še malo porovih kalčkov.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box