Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Torta mango limona

Sestavine za 5 oseb

Podlaga

  • 100 g datljev
  • 20 g kokosa
  • 30 g ovsenih kosmičev
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 žlica vode

Nadev

  • 320 g namočenih indijskih oreščkov
  • 0,5 dl agavinega sirupa
  • sok 2 limon
  • 110 g strjenega kokosovega mleka
  • 5 žlic kokosove vode ali rastlinskega mleka
  • 2 zvrhani žlici kokosovega olja

Limonova plast

  • sok ½ limone
  • nastrgana lupinica cele biolimone
  • ščep kurkume

Borovničeva plast

  • 50 g rahlo odmrznjenih borovnic
  • 2 žlici kokosove vode ali rastlinskega mleka

Mangova plast

  • 120 g zrelega manga
  • 1/3 žličke kurkume
  • 2 žlici limonovega soka

Sestavine za 5 oseb

Podlaga

Nadev

Limonova plast

Borovničeva plast

Mangova plast

Priprava

  1. Za podlago v mešalniku zmešajte datlje, kokos, ovsene kosmiče, kokosovo olje in vodo.
  2. Pripravljeno zmes dajte v pekač in dobro pritisnite ob dno.
  3. Postavite v hladilnik.
  4. V mešalniku zmešajte vse sestavine za nadev: odcejene indijske oreščke, agavin sirup, sok limon, strjeno kokosovo mleko, kokosovo vodo in kokosovo olje.
  5. Zmes razdelite na tri dele.
  6. V prvi del vmešajte še sok in lupinico limone ter ščep kurkume. Vrnite v mešalnik, dobro zmešajte in vlijte na pripravljeno podlago. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut.
  7. V drugi del vmešajte borovnice in kokosovo vodo. Zmes vlijte na limonovo plast. Postavite v zamrzovalnik.
  8. V tretji del vmešajte mango, kurkumo in limonov sok ter prelijte čez borovničevo plast.
  9. Torta naj bo v zamrzovalniku vsaj dve uri, pred postrežbo pa naj bo na sobni temperaturi vsaj pol ure oziroma dokler se ne zmehča. Hranite jo v zamrzovalniku, lahko tudi v hladilniku (tu bo mehkejša).

Recepti, foto in stiliranje: Ana Bulat
Revija Preprosto – pomlad/poletje 2018

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box