Toplo-hladno iz ljubljanske Taverne Tatjana

Sestavine za 1 osebo

  • 5 dag grškega jogurta
  • 5 dag feta sira
  • 1 kislo jabolko
  • 1 večji belgijski radič
  • posušen paradižnik
  • par paradižnikov češnjevcev
  • suhe oljke
  • kapre
  • poper
  • med
  • oljčno olje
  • pinjole
  • limona

Sestavine za 1 osebo

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: grški jogurt

So taki dnevi, ko je malo toplo in malo hladno. Ko je ponekod malo preveč, drugje pa malo premalo snega. Ko smo včasih lačni kot volk, spet drugič pa bi zgolj kaj lahkega. Grški jogurt, tokratna skrivna sestavina, je kot nalašč za kakšen eksperiment. V Taverni Tatjana na ljubljanskem Gornjem trgu se gost počuti, kot da bi prišel v dnevno sobo šefinje Tatjane Železnik. Prtički, tudi kvačkani, po mizah, fotografije in slike na stenah, ob mizi pa zgotovna gostiteljica. “Grški jogurt, praviš?” se naredi osuplo – a le za hip. “Prinesla vama bom nekaj toplo – hladnega.” En, dva tri in krožnik je bil na mizi!

Priprava: Jabolko naribamo kot za štrudel in ga pokapljamo z limonovim sokom, da obdrži svetlo barvo. Na suho prepražimo radič, paradižnike, oljke, kapre, pinjole ter popopramo. Vse skupaj položimo na krožnik in dodamo feto, ki jo naribamo in prelijemo z oljčnim oljem, ter obogatimo z grškim jogurtom, ki smo ga zmešali z žlico medu.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box