Tiramisu

Sestavine za 4 osebe

  • 6 svežih jajc,
  • 6 žlic sladkorja,
  • 500 g mascarpone sira,
  • kakav za posip,
  • Savoiardi piškoti,
  • Amaretto in
  • kava.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

IMAŠ JAJCA ZA TIRAMISU? Naša Urška jih ima! 🙌 V najbolj brkatem mesecu novembru pa jih uporabi tudi ti! 😉 Oglej si video, kako iz njih pripravi slasten tiramisu, s katerim se bo lahko po nedeljskem kosilu sladkala vsa družina! 😋😍 Katero sladico pa ti navadno pripraviš za po kosilu? 👇 #NePozabiNaJajca

👩‍🍳 Priprava:
Beljake ločimo in jih stepemo v sneg. Rumenjake s sladkorjem stepamo na najvišji hitrosti, dokler
ne nastane puhasta svetla jajčna krema, ki naraste vsaj za 5 krat. V jajčno kremo vmešamo sneg
beljakov.
Skuhamo močno kavo in ji dodamo Amaretto. Piškote namakamo v kavo in jih položimo na dno
kozarca. Posipamo s kakavom in obložimo s kremo. Sledi spet plast namočenih piškotov, kakav,
krema in kakav.
Tiramisu obvezno hranimo v hladilniku. Najboljši je, če ga pustimo, da odstoji čez noč, da se okusi
premešajo med sabo.
Če se bojimo svežih jajc, lahko jajca stepamo nad vodno kopeljo, da se toplotno obdelajo.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box