Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Timijanovi krekerji

Sestavine za 4 osebe

  • 3 skodelice večnamenske moke
  • 2 žlički soli
  • ¾ skodelice vode
  • ¼ skodelice oljčnega olja
  • 2 žlički sveže mletega timijana

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Timijan je začimba, ki jo zelo pogosto uporabljam pri kuhanju. Doma jo imamo kar v lončku in vsakič, ko jo potrebujem, si odtrgam vejico svežega timijana, da še bolj obogatim okus jedi. Danes pa sem pripravila okusne timijanove krekerje, ki so lahko odlična malica.

Moko in eno žličko soli daš v večjo posodo in zmešaš. Počasi dodajaš vodo in olje ter testo med tem nenehno mešaš. Testo nato razdeliš na tri dele. Vsak delček na pomokani površini razvaljaš na približno 0,5 cm debele plasti, nato pa s pomočjo okroglega modelčka oblikuješ krekerje. Vsak kreker posebej prešpikaš z vilico in premažeš z malo olivnega olja. Preostanek soli zmešaš z mletim timijanom in enakomerno posuješ po krekerjih. Pečeš na 190 stopinj približno 10 minut.

Oglej si tudi Tomažev recept

Timijan je na voljo kadarkoli

Timijan je zimzelena rastlina oz. začimba, kar pomeni, da uspeva v vseh letnih časih. Najbolje je, če ga gojiš doma v lončku in ga imaš vedno pri roki.

 

Timijanov čaj

Iz timijana lahko pripraviš tudi čaj, ki je odličnega okusa in zdravi prehlad.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box