Testeninska omleta

Sestavine za 4 osebe

  • ostanki že kuhanih testenin, da prekrijejo ponev
  • 4 x jajca
  • 1/2 smatane za kuhanje (priporočam Lidl cooking cream, ker je gostejša)
  • začimbe : kajenski poper, črn poper, kurkuma, zeliščna sol (priporočam Kotanyi)
  • oljčno olje (priporočam Jenko ekstradeviško hladnostiskano oljčno olje)
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • nekaj špargljev
  • 1 x mlada čebula
  • parmezan
  • rukola

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Najprej razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo smetano za kuhanje in začimbe. Narežemo čebulco in razpolovimo paradižničke. Špargljem odstranimo trd spodnji del, ostalo nasesekljamo, vršičke pustimo in jih vtaknemo v testenine za okras. Na oljčnem olju najprej na hitro popečemo čebulo, dodamo šparglje in nato primešamo testenine. Vse skupaj premešamo, da se oljčno olje oprime testenin. Nato zalijemo z jajčno zmesjo. Pomagajte testeninam, da jih jajce objame in napolni luknjice. Nato pokrijemo in pečemo na manjšem ognju. Ko jajca malo zakrnejo, dodamo še paradižničke in vršičke špargljev ter naribamo parmezan. Vse skupaj se naj še lepo zapeče in že lahko postrežemo s svežo rukolo.

Recept je za vas pripravila: Tamara Fortuna (Srečna.si)
http://www.srecna.si/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box