Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Testenine s tartufi

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g širokih rezancev
  • 50 g masla
  • 2 dcl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • nariban tartuf

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Danes pripravljamo takšno njami jed, ki se zalo hitro skuha, pa še okusna je. No, seveda če imaš rad tartufe.

Najprej segreješ in osoliš vodo. Ko zavre, dodaš široke rezance in jih skuhaš. Potem vzameš ponev, v njej segreješ maslo in mu dodaš kislo smetano. Dodaš še dva ščepca soli, malo popra in kuhaš nekaj minutk. Ko so testenine kuhane, jih odcediš in dodaš tej okusni omakci. Dodaš malo naribanega tartufa in vse skupaj dobro premešaš. Preden jih postrežeš svojim gostom, na vrh vsake porcije posuješ še malo naribanega tartufa in kosilo je pripravljeno. Dober tek!

Oglej si tudi Tomažev recept

Malo goljufaj in uporabi tartufato

Namesto naribanega tartufa lahko uporabiš tudi tartufato. Tartufata je takšna pocasta zmes, narejena iz tartufov, šampinjonov, oliv in olivnega olja. Ima zelo močen okus po tartufih in prav gotovo nobeden ne bo opazil, da si malce pogoljufal. 😉

 

 

Tartufi so takšna čudna vrsta gob

Tartufi, ki se po slovensko imenujejo tudi gomoljike, so res čudna vrsta gob. Ali si vedel, da rastejo kar pod zemljo? Imajo pa tudi zelooooo zelo močen vonj.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box