Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih

Sestavine za 4 osebe

  • 6 jedilnih žlic sojine omake
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • 4 jedilne žlice medu
  • 4 jedilne žlice riževega vina ali šerija
  • 2 kosa celih piščančjih prsi (s kožo in kostjo)
  • 4 jedilne žlice jedilnega olja
  • 1 korenina ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 steblo pora
  • 500 g sojinih kalčkov
  • 2 spomladanski čebuli
  • 120 ml piščančje juhe
  • 0,5 čajne žličke sladkorja
  • začinite z mletim poprom

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Zavrite sojino omako, olje, med in riževo vino (ali šeri) za marinado ter jo takoj nato ohladite.

Fileje piščančjih prsi ločite od kosti, operite, posušite z brisačo, dobro premažite z marinado in dajte za 2 uri na stran. V voku segrejte olje, fileje piščančjih prsi popražite na obeh straneh, večkrat obrnite in vedno znova premazujte z marinado. Nato meso zavijte v folijo in ga dajte za 10 minut na stran.

Ingver in česen olupite in drobno sesekljajte. Olupite šalotko in jo narežite na kocke. Por očistite in narežite na obročke. Sojine kalčke odcedite. Spomladansko čebulo očistite in narežite na obročke. Jedilno olje skupaj z ingverjem, česnom in kockami šalotke na hitro popražite v voku ter nato dodajte obročke pora. Na koncu dodajte sojine kalčke in pražite še 1 minuto. Prilijte sojino omako in piščančjo juho ter začinite s sladkorjem in poprom. Primešajte spomladansko čebulo.

Fileje piščančjih prsi pecite v peči, da postane koža hrustljava.

Serviranje

Zelenjavo iz voka razporedite po predhodno segretih krožnikih. Fileje piščančjih prsi narežite na tanke rezine, jih položite na zelenjavo in tople servirajte.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box