Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Temperamentna in pisana zelenjavna paella

Sestavine za 2 osebi

  • 180 g riža
  • 1 rdečo čebulo (narezano na rezine)
  • 1 strok česna (sesekljan)
  • 1 rdečo papriko (narezano na rezance)
  • 140 g gob (narezano na lističe)
  • 2 dcl paradižnikove kaše
  • 6 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 1/2 žličke čilija
  • 1 žlico mlete paprike
  • 1 velik ščepec žafranike (namočene v pol decilitra vrele vode)
  • 1 manjšo bučko (narezano na polmesece)
  • 1 konzervo graha
  • 1 skodelico češnjevcev (narezanih na polovičke)
  • 1 žlica olja
  • 1 šopek peteršilja (sesekljan)
  • sol, poper, limeto ali limono (narezani na rezine) za dekoracijo

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Na žlici olja zmehčaj čebulo in papriko. Na zmehčano zelenjavo dodaj česen, čili in mleto papriko ter premešaj, nato kuhaj 30 sekund. Dodaj še gobe in praži, da se zmehčajo, spustijo vodo in popražijo, potem umešaj še riž. Na zastekljen riž vlij paradižnikovo kašo in premešaj. Zalij z žafraniko in vodo, v kateri se je ta namakala, nato pa dolij še jušno osnovo. Pokrito kuhaj 10 minut. Nato premešaj, umešaj še bučko in grah in pokrito kuhaj še 5 minut. Premešaj, posoli in popopraj in poskusi. Če se vsa tekočina pokuha, dodaj še malo vode – paella ne sme biti presuha.
Kuhano paello umakni z ognja, umešaj še paradižnike in peteršilj. Postrezi z limetinimi ali limoninimi rezinami.

Sit fit nasvet: Paello pred uživanjem pokapaj z limoninim / limetinim sokom. Če imaš rad/a pekoče, lahko v paello dodaš še mleti čili in svež feferon.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box