T-bone

Sestavine za 4 osebe

T-bone

  • 1500 g T-bone zrezka
  • 50 g masla
  • 2 žlici exstra deviškega olja
  • solni cvet
  • sveže mlet poper
  • vejica timijana
  • vejica rožmarina
  • česen

Pečen krompir

  • 2 večja krompirja
  • sol
  • muškatni orešček
  • oljčno olje
  • kisla smetana
  • peteršilj
  • limeta

Sestavine za 4 osebe

T-bone

Pečen krompir

Priprava

  1. Meso na hitro splahnemo in osušimo. Pomembno je, da mesa ne damo direkno iz hladilnika na žar, ampak ga pustimo, da se temperira na sobni temperaturi.
  2. Medtem operemo in osušimo krompir, ga solimo in dodamo muškatni orešček. Pokapamo ga z malo olivnega olja, ga zavijemo v alufoljo in večkrat prebodemo z vilicami. Pečemo ga približno 45 minut.
  3. Zrezek damo na žar in ga popečemo 3 min na vsaki strani. Nato vzamemo ponev, maslo raztopimo in nanj položimo zapečen zrezek. Začinimo z timjanom, česnom in rožmarinom.
    Na koncu posolimo in popopramo.
  4. Ko je krompir pečen, ga prerežemo in dodamo žlico kisle smetane, posolimo, popopramo, čez nastrgamo lupinico limeto in dodamo par listov svežega peteršilja.

Nasveti:

Pri izbiri mesa gledamo da je maščobe dosti in da je le ta  enakomerno razporejena.
Idealna temperatura mesa ob kosti je 52 – 54 stopinj.
Ko je meso pečeno ga ne ponudimo takoj, ampak ga pustimo nekaj minut počivati na toplem.
Najboljši okus bomo dobili če uporabimo žar na oglje.
Meso vedno solimo in popramo na koncu. V nasprotnem primeru, se lahko poper zažge in pogreni, sol pa meso izsuši.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box