Svinjski file in ananas iz voka

Sestavine za 4 osebe

  • 1 rdeč čili
  • 1 korenina ingverja (15–20 g)
  • 2 stroka česna
  • 100 g repičnega olja Vita d'or
  • 500 g svinjskega fileja Oldenländer
  • 200 g dolgozrnatega riža Golden Sun
  • sol
  • 1 šopek mlade čebule
  • 1 rdeča paprika (pribl. 200 g)
  • 250 g ananasa v koščkih (plus pribl. 150 ml soka)
  • pribl. 4 jedilne žlice sojine omake
  • 1–2 čajni žlički jedilnega škroba

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Čili očistite ter odstranite semena, ingver in olupite česen. Vse drobno sesekljajte in zmešajte z repičnim oljem. Svinjski file operite, ga osušite z brisačo in narežite na pribl. 1/2 cm tanke rezine. Obrnite v zeliščnem olju in najmanj 1 uro marinirajte v hladilniku.

Riž skuhajte v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Mlado čebulo očistite in jo narežite na 1 cm široke krogce. Očistite papriko, odstranite semena in jo narežite na rezine. Odcedite sok iz konzerve ananasa, 150 ml soka zajemite v posodo.

File odcedite (nekaj olja zajemite) in ga v koščkih v vročem voku popecite pribl. 2 minuti na vsaki strani. Začinite z nekaj sojine omake in vzemite iz voka. Vok obrišite in v njem segrejte 1–2 jedilni žlici zeliščnega olja, v katerem se je mariniral file. Papriko in mlado čebulo med mešanjem 2–3 minute pražite. Dodajte ananas in pražite 1–2 minuti. Prelijte z ananasovim sokom. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim povežite zelenjavo. Dodajte file in začinite s sojino omako in soljo. Servirajte z rižem.

Nasvet
Namesto riža lahko zraven servirate tudi azijske rezance.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box