Sveži file orade, omake iz korenja, rukole in pasijonke, breskov carpaccio in vodna kreša

Sestavine za 4 osebe

File orade

  • 2 x 280 g svežega fileja orade

Omaka iz rukole

  • šopek rukole
  • oljčno olje
  • solni cvet

Omaka iz korenja

  • 3 korenčki
  • oljčno olje
  • sol

Pasijonkina omaka

  • 1 jabolko
  • 5 sadežev pasijonke
  • trsni sladkor

Za serviranje

  • lističi vodne kreše
  • oljčno olje
  • 1 breskev (ali nektarina)

Sestavine za 4 osebe

File orade

Omaka iz rukole

Omaka iz korenja

Pasijonkina omaka

Za serviranje

Priprava

File orade

Sveži file orade narežemo na trakove, trakove pa narežemo na tanke rezine enake debeline in čim bolj enotne velikosti.

Omaka iz rukole

Rukolo operemo, osušimo in z oljčnim oljem s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno zmes. Začinimo s solnim svetom in ponovno na hitro zmešamo, da se sestavine povežejo.

Omaka iz korenja

Korenje operemo, narežemo na kolobarje in skuhamo v osoljeni vodi. Z mešalnikom zmešamo z oljčnim oljem, da dobimo kremno omako.

Pasijonkina omaka

Pasijonkine plodove prerežemo vzdolžno na pol in z žlico odstranimo iz njih sočne dele skupaj s semeni. Izdolbeno sadno meso zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Jabolko razpolovimo, odstranimo peščišče, po želji olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo v raztopini vode in sladkorja. Poberemo iz sadnega sirupa in zmiksamo skupaj s pasijonkinim sokom.

Serviranje

Na plitev servirni krožnik razporedimo rezine surove orade. Po želji potresemo s solnim cvetom. Dekoriramo z zeleno omako rukole, oranžno korenčkovo in rdečo pasijonkino omako. Dodamo na tanko narezane rezine breskve, potresemo z lističi vodne kreše in pokapamo z oljčnim oljem.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box