Suhe slive z rumovo kroglico

Sestavine za 4 osebe

  • 120 g suhih sliv
  • 1 vrečka čokoladnih rumovih kroglic

Masa

  • 300 g bele moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 ml mleka
  • 50 ml alpske smetane
  • 2 jajci
  • ščep soli
  • limonina lupinica
  • 1 l olja za cvrtje
  • sladkor v prahu

Sestavine za 4 osebe

Masa

Priprava

  1. Suhe slive namočite v topli vodi, ki ste ji dodali limonino lupinico.
  2. V posodi posebej umešajte jajca, mleko, smetano in sladkor.
  3. Dodajte moko s pecilnim praškom in limonino lupinico. Masa mora biti precej gosta.
  4. Slive odcedite in jih s papirnato brisačo osušite.
  5. V vsako suho slivo potisnite rumovo kroglico.
  6. Olje vlijte v kozico in ga segrejte na 180 stopinj Celzija.
  7. Nadevano slivo pomočite v testo in jo z žlico obračajte, da je oblita s testom. Nato jo le preložite v vroče olje, kjer naj se cvre nekaj minut.
  8. Pečene kroglice preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
  9. Kroglice posujte s sladkorjem v prahu in postrezite mlačne.

Recepti, fotografije in stiliranje: Saša Drobnič Škrjanec
Revija Preprosto – prazniki 2018

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box