Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Steak z jajcem, šparglji in hrustljavo panceto

Sestavine za 4 osebe

  • goveji steak
  • šparglji
  • jajca
  • ghee maslo

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Steak s papirnato brisačo obrišite do suhega. Pred peko ga vsaj 1 uro pustite na sobni temperaturi, da se ogreje. Ponev segrejte in na njej razpustite maslo. Steak vedno pecite na močno ogreti ponvi. Pecite ga približno minuto na vsaki strani, natoo pa ga spet obnite in pokritega pecite na vsaki strani za
– medium rare 30 s
– medium 1-2 minuti
– well done: 2 minuti
Pečeno meso pokrijte in ga pustite, da počiva do 8 minut. Ponev segrejte in na “suho” popecite slanino. Slanina bo sama spustila dovolj maščobe, zato je ne dodajajte. Pečeno slanino odložite na papirnato brisačko, da posrka maščobo, kasneje slanina postane hrustljava. V isti ponvi popecite še šparglje iin specite jajce. Hrustljavo slanino namesto soli in poprav zdrobite po jajcu, steak pa začinite s priloženo mešanico začimb.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box