Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Sestavine za 4 osebe

  • 1-2 bageti (star kruh)
  • 1 pest pistacij (olupljenih in zmletih)
  • 1 pest cvrte čebule (zmleta)
  • 1/2 dcl mleka
  • 2 jajca M/L
  • 13 prepeličjih jajc ali manjša kokošja jajca
  • 1 zavitek dimljene sušene Schwarcvaldske šunke
  • 1 zrel avokado
  • 1 pest sesekljanega svežega drobnjaka
  • maslo
  • peki papir

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Kruh narežemo na majhne koščke, mu dodamo malo več kot polovico zmletih pistacij in cvrte čebule, polovico sesekljanega drobnjaka, mleko in 2 večja jajca. Vse skupaj dobro premešamo in oblečemo polnjen avokado s trdo kuhanim jajcem. Hlebček položimo na peki papir, ga potresemo s pistacijami in čebulo ter dodamo maslo.
Preostanek kruhove mase nadevamo v pekač za mafine. Najprej dodamo v pekač sušeno šunko, nato kruhovo maso. Oboje potresemo s preostankom mletih pistacij in čebulo ter vse skupaj pečemo na 200 stopinj cca. 10 minut. Nato v mafinčke dodamo še majhna jajčka in pečemo še cca. 5minut. Peka je odvisna od pečice in seveda od željene zapečenosti kruha in jajca. Mi imamo radi, da je jajce še mehko in se rumenjak zlije.

Postrežemo lahko kot prigrizek za goste ali za malico družini.

Recept je za vas pripravila: Tamara Fortuna (Srečna.si)

http://www.srecna.si/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box