Spomladanska solata z mladim sirom iz ljubljanske Ošterije Pr’ Noni

Sestavine za 1 osebo

  • mešanica več berivk
  • šparglji
  • poganjki mladega graha
  • češnjev paradižnik
  • oljčno olje
  • sol
  • limonov sok
  • mladi sir za žar

Sestavine za 1 osebo

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: sir za žar Halloumi

Pridejo taki dnevi, še raje ure pred večerom,ko je treba uresničiti stara pregovora: carpe diem in dolce far niente. Torej: uživaj dan v sladkosti brezdelja!

To ti zanesljivo pride na misel, če lenariš v ležalniku na obrežju Gradaščice, v dišeči travi ob Ošteriji Pr’ Noni, za teboj žubori pridušen pogovor gostov, med mizami pa se sučejo izurjeni natakarji.

In ker ob kozarčku penine zaćutiš, da bi bilo dobro nekaj prigrizniti … izročiš kuharici Klavdiji Kavar Svete Lidlovo skrivno sestavino: sir za žar Halloumi, pridelan na tradicionalen način iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka, idealen za pripravo na žaru.

In čez nekaj minut pride krožnik spomladanske solate, ki samo še povzdigne  to sladko brezdelje!

Priprava

Solato, paradižnik in grahove poganjke očistimo, paradižnik narežemo na polovici ali četrtine. Šparglje na kratko blanširamo, grški sir halloumi pa narežemo na koščke in ga na hitro popečemo na oljčnem olju. Sestavine razporedimo na krožniku, solimo in zabelimo z oljčnim oljem in limonovim sokom.

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box