Špinačni ravioli na pujsovem raguju iz ljubljanske restavracije Jakob Franc

Sestavine za 12 oseb

Sestavine za raviole

  • 1 kg korenja
  • 1 kg ostre moke
  • 8 rumenjakov
  • 2 jajci
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol

Sestavine za nadev za raviole

  • 1 kg špinače
  • 2 žlici parmezana
  • 1 jajce
  • 20 rumenjakov

Sestavine za ragu

  • 4 čebule
  • 4 koreni
  • 4 stebla zelene
  • 1 korenina pastinaka
  • majaron
  • rožmarin
  • muškatni orešček
  • 50 dag svinjske vratovine
  • 50 dag svinjskega hrbta
  • 10 dag slanine
  • 0,5 dl olja
  • sol
  • poper
  • žlica masla

Sestavine za 12 oseb

Sestavine za raviole

Sestavine za nadev za raviole

Sestavine za ragu

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: svinjina in korenje.

Jesen je najbolj radodaren letni čas; bogata paleta barv najrazličnejših pridelkov razveseljuje srca in kar vabi k uživanju. Na sprehodu po Lidlovi tržnici je rdeče korenje klicalo k nakupu, v mesnici pa smo se ozrli še po lepih kosih svinjine. To sta bili tokrat naši skrivni sestavini.

V ljubljanski restavraciji Jakob Franc v glavni vlogi nastopa slovenski kralj živali, gospod pujs. Prisegajo na skoraj že izumrlo avtohtono sorto krškopoljskega prašiča, ki se zadnja leta lepo uveljavlja; torej bodo vedeli, kako sestaviti jed z dvema skrivnima sestavinama. Kuharica Gracijela Gnezda Moravec se je hitro vrtela okrog štedilnika in na mizo prinesla špinačni raviol, ki ga je položila na ragu, v katerem je imela najpomembnejšo vlogo svinjina.

Špinačni ravioli na pujsovem raguju (velika pojedina za 20 oseb)

Ravioli, priprava

Korenje skuhamo, odlijemo odvečno tekočino in ga zamesimo z rumenjaki in jajcema. Malo posolimo, začnemo dodajati moko, da nastane testo kot za rezance.

Nadev, priprava

Špinačo poparimo na olju ali maslu, potem jo zmiksamo in ohladimo. Potem špinačo zmešamo z jajcem in parmezanom.

Pripravimo še 20 rumenjakov za raviolov nadev!

Testo razvaljamo in naredimo kroge ali pravokotnike za raviole po želji. Na sredino damo eno žlico špinačnega nadeva in z žlico naredimo vdolbino ter vanjo previdno položimo rumenjak. Pokrijemo z drugo polovico testa in pri robovih stisnemo. Raviole kuhamo 3 do 5 minut v vreli vodi.

Ragu, priprava

Čebulo, korenček, zeleno, pastinak na drobno zrežemo in popečemo na vročem olju, potem začinimo z zelišči in naribamo muškatni orešček. Meso zrežemo na drobne koščke in ga dodamo praženi zelenjavi. Dušimo približno pol ure. Potem dodamo prekajeno slanino in jo cvremo še deset minut. Na koncu dodamo še žlico masla. Rezine pancete popečemo v vroči ponvi, da postanejo hrustljave.

Na krožnik najprej damo ragu, nanj položimo špinačni raviol, nanj pa še hrustljavo rezino pancete.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box