Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Šparglji na žaru z balzamičnim kisom

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g zelenih špargljev
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • žlica gorčice
  • 2 žlici medu (kostanjevega ali gozdnega)
  • 100 g praženih grobo nasekljanih oreščkov (lešnikov ali mandljev)
  • žlica masla
  • solni cvet in sveže mlet poper
  • sok ene limone

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Balzamični kis, gorčico in med mešamo v posodi, dokler se med ne raztopi in ne nastane homogena zmes. Šparglje očistimo in odrežemo trdi oleseneli del. Na žaru ali v ponvi segrejemo maslo in šparglje štiri do pet minut pražimo z vseh strani, da se malo zmehčajo, a ostanejo hrustljavi. Potresemo s solnim cvetom in začinimo s sveže mletim poprom ter prelijemo s pripravljenim prelivom.

Serviranje

Na krožniku za serviranje šparglje pokapamo še z limonovim sokom in potresemo s praženimi oreščki.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box